PLANJAX KOMERC

GRUPACIJA PLANJAX - Vodeća izdavačko-štamparska kuća u BiH

Jedna od vodećih izdavačko-štamparskih kuća, kada je knjiga u pitanju zasigurno je Planjax komerc, kompanija koja je proslavila 30. rođendan. Naime po broju naslova objavljenih u protekloj godini ova kuća je to potvrdila. Svake sedmice iz redakcije Planjax-a u štampu su odlazila tri naslova knjiga iz vlastitog izdavaštva, te veliki broj knjiga čiji su izdavači bosanskohercegovačke ustanove.

U godini koja je već iza nas, grupacija Planjax je odštampala 104.000 primjeraka knjiga i na taj način preuzela primat u izdavačkoj produkciji u BiH. „Neke su štampali u tiražu 300, 500 i 1.000, ali su izbor priča sa konkursa Planjaxovo pero štampali u 17.000 primjeraka, knjige Sare Sabri u tiražu od 15.000 primjeraka“, rekao je Alen Planjac, direktor ove kuće.

"Iza nas stoje velika djela akademika prof. dr. Galiba Šljive, kapitalan projekt Bosne i Hercegovine u kompletu od dvanaest knjiga, zatim akademika Abdulaha Sidrana, Džemaludina Latića, Ivana Kordića, Gorana Simića, Ahmeda Burića, Senke Marić, Mile Jukića, Željka Grahovca, Ismeta Bekrića,Sare Sabri, Jusufa Dzafica, Alme Teletović, Kemala Mahmutefendića, Nedžada Ibrahimovića, Emir Sokolovic, Mirsada Sinanovića, Bajruzina Hajre Planjca, Destana Kolašinca, Senade Kadribašić, Amele Semić-Hebib, Milorada Kostića, Admira Muhića, Osmana Hadžića, Enesa Omerovića, i brojnih drugih, kako afirmisanih tako i novih autora kojima izlazimo u susret i pomažemo im da svoje djelo donesu na svijet u što boljem svjetlu", dodao je Planjac.

Već u samom startu ove godine, za mjesec januar, PLANJAX GROUP ima ugovorenu trideset jednu knjigu za štampu, što je za 19 knjiga više u odnosu na prošlu godinu istog mjeseca. Svakodnevno ulažemo u projekte, radimo na afirmaciji i popularizaciji knjige, ljudi to prepoznaju i cijene, te su nam oni najbolja reklama.